Jesushistorier (januari 2011-april 2012)

<p style=”text-align: left;”><strong>April 2012 </strong>En församlingsmedlem fick be för en kvinna som haft ryggproblem i flera år som bland annat gjort att hon inte kunnat böja sig ned helt och hållet. När församlingsmedlemmen bad kände hon värme i ryggen trots att bedjaren inte rörde vid den, och sedan kunde hon böja sig ned och röra vid tårna! Församlingsmedlemmen fick även ett kunskapens ord som stämde in i hennes situation.</p>

<strong>Mars 2012</strong> Fyra församlingsmedlemmar var ute på stan. De fick be för en person med ryggsmärta som berättade att han genast kände sig bättre i ryggen.

De träffade även en person som de vid ett tidigare tillfälle bett för. Den gången hade han inte  upplevt en förbättring i sin smärtande rygg, även om han tyckte att ”något” hänt. När de träffade honom denna gång berättade han att de följande timmarna efter bönen hade blivit helt bra i ryggen! Sen dess hade han inte haft problem.

<strong>Mars 2012</strong> En medlem i församlingen var ute och gick på stan. När han passerade en kvinna fick han plötsligt en känsla av att hon hade ont i ryggen. Han bestämde sig för att fråga henne om det var så, och mycket riktigt stämde det. Han fick be för henne där och då på stan.

<strong>Februari 2012 </strong>Två församlingsmedlemmar reste till en dansfestival i Finland. Under festivalens gång fick de vid fyra olika tillfällen be för personer som alla vittnade om att de upplevde ett helande eller en tydlig förbättring efter bön:

En kvinna hade stukat foten under festivalen när en man fallit och landat på hennes fot. Hon kunde inte gå utan kryckor. De två fick be för henne och under bönen vittnade hon om hur det blev varmt i foten. Efteråt kände hon sig direkt så  bra att hon kunde stödja sig på foten utan kryckor, och dagen efter gick hon helt utan! Hon var minst sagt förvånad och glad över att Jesus helat henne, och att han älskade henne på ett sådant konkret sätt.

En annan kvinna på festivalen hade en skadad minisk sedan tre månader tillbaka. Det gjorde att hon inte kunde röra knät eller belasta det utan smärta. Efter att de två fått be för henne, upplevde hon  en elektricitet i  knät, och över kroppen. Hon kände sig lite omskakad. Dagen därpå var knät fullständigt återställt och hon kunde dansa igen utan smärta!

En man hade fått en spark i ansiktet vid ett danspass. Han hade ont i huvudet och det var svullet runt ögat. De två fick be för honom, och personen som plåstrade om honom reagerade med att hon tyckte att det såg bättre ut. Mannens kommentar var  ”Det kanske är den Helige Anden?”. Följande dag hade han inga men från olyckan.

En sista kvinna hade skadat höger lilltå och kunde inte gå normalt. Efter att de två fått be för henne berättade hon att det kändes mycket bättre. Hon hade fortsatt smärta, men menade ändå att det kändes betydligt bättre. Hon kunde nu gå och dansa utan större svårighet.

<strong>Januari 2012 </strong>en medlem av församlingen fick vid ett tillfälle be för tre personer som alla hade huvudvärk. Alla upplevde hur huvudvärken direkt lättade.

30 januari 2011 berättade en man i vår församling om hur hans lille son hade haft svåra magsmärtor en vecka tidigare. Pojken låg och skrek mitt i natten på grund av att han hade så ont, och hade gjort så rätt länge, och hans föräldrar funderade på att åka in till sjukhuset med honom. Hans syster föreslog att de skulle be för honom. Hon ville sova och irriterades av broderns tjutande. Mannen tyckte förstås inte alls att det var en dum idé, så han lade handen på sin son och beordrade smärtan att lämna honom i Jesu Namn. Han berättade för oss att omedelbart, nästan innan han hade bett klart, tystnade pojken. Därefter lade han sig till rätta och somnade snabbt. Hans mor hade gått för att hämta mediciner, och blev förvånad när hon kom in och såg att pojken låg där och snarkade. Nästa dag var magsmärtorna totalt borta.

*

<strong>

</strong>Den 31 maj 2011 var vi ute i Gottsunda centrum och delade ut fika, talade med människor och bad för dem som ville. En medlem av vår församling som har en profetisk gåva fick ett långt samtal med en man som inte trodde på Gud men var väldigt intresserad. När de hade talat en stund såg den profetiskt begåvade mannen ett mörker över den andre mannens högra öga, så han frågade om det möjligtvis var så att han såg sämre på det ögat. Mannen blev chockd och frågade hur han kunde veta det. Flera år tidigare hade han genomgått en operation och sedan dess hade hans ögra öga haft begränsad syn. Men det kunde inte någon annan se, så han förstod inte hur Mosaik-medlemmen visste det. Mannen delade också att han hade svåra ekonomiska problem, och medan han talade såg mannen med profetisk gåva en syn där mannen han talade med åkte i en BMW. När han berättade det blev mannen förundrad: hans högsta dröm var att få ha en BMW.

*

En man berättade att han och en vän i början av 90-talet bad sent en kväll i S:t Ansgars kyrka i Uppsala. Plötsligt hörde båda två ljudet av porlande vatten. Det kom från altaret, och de hade aldrig hört det innan. Förundrade gick de fram, lyssnade, knackade och undersökte. Mannen gick till en av prästerna som tjänstgjorde där och frågade om det fanns någon rörledning eller något under altaret. ”Under altaret?” utbrast han förvånat. ”Ja… rinner det vatten där på något vis…?” – ”Nej, det gör det verkligen inte.” Det fanns ingen naturlig förklaring till ljudet. Ändå porlade det, och både mannen från vår församling och hans vän tolkade det som ett tecken på en kommande väckelse som kommer forsa fram över vårt land.

*

En gång när en man från Mosaik åkte taxi, upplevde han att Gud sa till honom att taxichauffören var rätt sorgsen, för han ville egentligen vara kock istället. Så han frågade chauffören om det var så. Chauffören blev chockad och sa: ”Att vara kock har alltid varit min dröm! hur kunde du veta det?” Mannen förklarade att han är kristen och att Jesus ibland berättar saker om människor han möter. Chauffören förundrade sig över detta, och därefter bad de tillsammans.

*

Kristi Himmelsfärd 2010 hade vi en konferens vid namn ”Taking Heling to the Streets”. Vi fick lyssna på undervisning av Mark Marx från Nordirland om hur det är möjligt för oss att ta ut helande på gatan. Flera gånger under helgen fick vi praktisera det vi lärt oss och be för sjuka ute på stan. Mängder med helanden rapporterades efter det. Här är några exempel:

En tjej som hade skadat sitt knä under en fotbollsmatch upplevde att smärtan försvann gradvis när tre besökare av konferensen bad för henne. Efter att de hade bett några gånger var den helt borta.

Två deltagare av konferensen talade med en grupp tjejer. Två av dem hade problem med sina knän. Efter förbön fungerade de bra igen. Den ena tjejen hade ett ben som var kortare än det andra. När de bad för det växte det ut. Därefter ba de för en tredje tjejs korsband, och även hon blev helad. De var väldigt öppna för budskapet om Jesus.

En man som hade artros blev helt bra efter att två stycken bad för honom. En annan man hade ont på många ställen i kroppen. Några besökare av konferensen bad för honom. Han kände därefter ingen smärta, och en av förebedjarna föreslog att han skulle testa att känna på sina tår. Mannen sa: ”I så fall är det ett mirakel, för jag har aldrig kunnat böja mig så djupt att jag känt mina tår!” Därefter böjde han sig ner och kände på sina tår.

En kille från konferensen bad för en man som hade ont i ryggen. Det visade sig bero på att det ena benet var kortare än det andra, så han bad för att det skulle växa ut, vilket det gjorde. En annan kille från konferensen bad för sin kompis som hade problem med benen. Han hoppade efter förbön.

En man led av en whiplashskada. Hans flickvän sa ”Blir han frisk så är det ett under.” Efter förbön var hans kropp helt återställd. Vi fick be för flickvännen också.

En kille hade problem med handen men fick rörligheten helt återställd efter förbön.

*

<a href=”http://www.youtube.com/watch?v=OXtsWBYLXnM”>I detta filmklipp</a> berättar en man från vår församling om hur han efter att ha mottagit ett profetsikt ord om att han skulle bota autistiska barn fick be för många autistiska barn i Bangalore och se flera av dem börja tala för första gången.

*

En broder från Rumänien som besökt oss då och då berättade att massa mirakler sker i hans hemland. För ungefär fjorton år sedan väntade en rumänsk kristen broder vid namn Vervelas sitt femte barn. Han och hans hustru hade fyra döttrar sedan innan, så han sa till henne att han verkligen ville ha en pojke. När de undersökte barnet via ultraljud visade det sig dock att det var en flicka. Vervelas blev nedslagen och bad till Gud: ”Herre, gör det till en pojke på något sätt!” Men Gud svarade honom: ”Hon är min gåva till dig. Ta emot min gåva.”

När flickan föddes såg hon ut som en ängel. Hon hade blont hår, blåa ögon och klarröda läppar – något som är mycket ovanligt i Rumänien. Vervelas älskade henne oerhört och tackade Gud för henne. Gud uppenbarade för honom i en syn att hennes namn skulle betyda ”löfte”.

När hon var tolv år gammal, i början av 2009, blev hon allvarligt sjuk. Hon togs in på sjukhus och när hon varit där ett tag gav läkarna det ofattbara beskedet att hon skulle dö om bara några dagar. Vervelas vägrade acceptera det. ”Hon är Guds löfte till mig och hon kommer dö när hon blir gammal eller när Gud vill ha henne!” Han och hans fru bad konstant i tre dagar. De varken åt eller drack, de bara bad. Gud talade till Vervelas och sa ”Jaså, nu vill du ha henne? Hon var min gåva till dig, och nu tar jag tillbaka min gåva. Du accepterade inte min gåva utan ville ha en son istället.” Vervelas ropade ut i desperation: ”Jag vill inte ha en son! Jag vill att min dotter ska leva!” Gud svarade: ”Det blir som du vill. Hon kommer leva.” Gud hade prövat hans tro och lärt honom att älska sina medmänniskor och ta emot Guds gåvor med glädje.

Efter det ringde en av läkarna och berättade att flickan hade dött. ”Det är omöjligt!” skrek Vervelas i telefonluren. Han och hans hustru åkte till sjukhuset. När de kom fram lade de sina händer på den döda kroppen och bad att hon skulle väckas till liv igen. Läkarna var övertygade om att Vervelas var galen och sa åt honom ”Lägg av med det där! Vi ska ta henne till krematoriet!” Men de fortsatte att be, förvissade om att Gud skulle väcka henne till liv. Och plötsligt öppnade hon ögonen. Hon var livs levande igen. En av läkarna föll omedelbart ned på knä och ropade: ”Vilken gud är det du har?! Jag vill lära känna den guden!” Läkarna blev kristna och Vervelas åker runt i Eupropa och vittnar om detta fantastiska mirakel. [Det är möjligt att det är denne Vervelas som predikar <a href=”http://www.youtube.com/watch?v=YfFaes-CN4w”>här</a>].

*

2 januari 2011 hade våra missionärer i Ukraina, Sofia och Joel, kommit till Sverige över jul, och de berättade om vad de upplevt i församlingen de arbetat med där (<a href=”http://odessa.vineyard.se/”>Odessa Vineyard</a>, Odessa). Även om de hade haft olika sorters problem var det ett område där Gud hade välsignat dem otroligt mycket: helande. Varje lördag står församlingen ute på stan och ber för folk. ”Jag skojar inte när jag säger att 99-99,5 % – ja, hundra – av dem som vi ber för blir helade”, sa Joel.

De gav oss några exempel, och pga. tidsbrist kunde de inte dela allt de hade att vittna om just denna kväll, men detta är en del av vad de sa:

En gång frågade teamet från Odessa Vineyard om de kunde be för två tjejer och en kille som passerade förbi. Det visade sig att båda tjejerna hade skolios. När teamet bad ropade tjejerna: ”Seriöst, vad är det som händer?!” Deras ryggrader blev fullständigt raka där och då. De bad också för killen, som berättade att han hade hjärtproblem. Joel träffade den här killen några månader efteråt, och han berättade att sedan de bett för hans hjärta hade han inte haft några problem med det överhuvudtaget.

En annan gång gick en kvinna i sextioårsåldern (som dock såg äldre ut än så, pga. fattigdom och sjukdom) förbi. Hon vandrade med en käpp och hade mycket ont. Teamet frågade om de kunde be för henne. All smärta försvann omedelbart, och hon slängde glatt iväg sin käpp.

Teamet har också fått be för en ung tjej som hade drogproblem. Hon berättade för dem flera månader senare att sedan den dagen hade hon inte problem med droger längre.

Bara några veckor innan Joel och Sofia berättade detta hade teamet frågat en man som hade problem med sina knän om de fick be för honom. Han sa: ”Nej, jag tror inte att Gud kan hela!” De insisterade ändå. ”Men jag tror ju inte!” – ”Snälla, låt oss försöka, det gör ingen skada.” Övertygad om att dessa kristna bara slösade sin tid gick han till slut med på att få förbön. Han ville troligtvis se deras miner när de upptäckte att ingenting hände. Istället blev han själv chockad när han kände att hans knän blev helade omedelbart. Innan gick han hukad, nu hade han inga problem med att gå alls.

En annan som till en början inte ville ha förbön var en kvinna som hade vägarna förbi och tillfrågades av teamet. När hon sa nej sa en kille i teamet som blivit kristen ganska nyligen: ”Men kom, det funkar ju verkligen!” och drog henne till sig. Hon gick då med på det och det visade sig att hon hade konstant smärta i hela kroppen som var så stark att hon inte kunde lyfta armarna ovanför huvudet. Efter bön i Jesu mäktiga Namn blev hon fullständigt helad.

Sofia och Joel leder en danskurs i Odessa, där de lär känna många människor från staden. En gång skadade sig en av männen som gick på kursen när de dansade. De bad för honom, och han kände en hetta som kom från ingenstans på området där han hade skadat sig, och smärtan försvann direkt. En annan gång bad de för en tjej som hade problem med sin rygg. Hon kände också hetta, och ryggen blev fullständigt helad.

April 2012 En församlingsmedlem fick be för en kvinna som haft ryggproblem i flera år som bland annat gjort att hon inte kunnat böja sig ned helt och hållet. När församlingsmedlemmen bad kände hon värme i ryggen trots att bedjaren inte rörde vid den, och sedan kunde hon böja sig ned och röra vid tårna! Församlingsmedlemmen fick även ett kunskapens ord som stämde in i hennes situation.

Mars 2012 Fyra församlingsmedlemmar var ute på stan. De fick be för en person med ryggsmärta som berättade att han genast kände sig bättre i ryggen.
De träffade även en person som de vid ett tidigare tillfälle bett för. Den gången hade han inte  upplevt en förbättring i sin smärtande rygg, även om han tyckte att ”något” hänt. När de träffade honom denna gång berättade han att de följande timmarna efter bönen hade blivit helt bra i ryggen! Sen dess hade han inte haft problem.

Mars 2012 En medlem i församlingen var ute och gick på stan. När han passerade en kvinna fick han plötsligt en känsla av att hon hade ont i ryggen. Han bestämde sig för att fråga henne om det var så, och mycket riktigt stämde det. Han fick be för henne där och då på stan.

Februari 2012 Två församlingsmedlemmar reste till en dansfestival i Finland. Under festivalens gång fick de vid fyra olika tillfällen be för personer som alla vittnade om att de upplevde ett helande eller en tydlig förbättring efter bön:

En kvinna hade stukat foten under festivalen när en man fallit och landat på hennes fot. Hon kunde inte gå utan kryckor. De två fick be för henne och under bönen vittnade hon om hur det blev varmt i foten. Efteråt kände hon sig direkt så  bra att hon kunde stödja sig på foten utan kryckor, och dagen efter gick hon helt utan! Hon var minst sagt förvånad och glad över att Jesus helat henne, och att han älskade henne på ett sådant konkret sätt.

En annan kvinna på festivalen hade en skadad minisk sedan tre månader tillbaka. Det gjorde att hon inte kunde röra knät eller belasta det utan smärta. Efter att de två fått be för henne, upplevde hon  en elektricitet i  knät, och över kroppen. Hon kände sig lite omskakad. Dagen därpå var knät fullständigt återställt och hon kunde dansa igen utan smärta!

En man hade fått en spark i ansiktet vid ett danspass. Han hade ont i huvudet och det var svullet runt ögat. De två fick be för honom, och personen som plåstrade om honom reagerade med att hon tyckte att det såg bättre ut. Mannens kommentar var  ”Det kanske är den Helige Anden?”. Följande dag hade han inga men från olyckan.

En sista kvinna hade skadat höger lilltå och kunde inte gå normalt. Efter att de två fått be för henne berättade hon att det kändes mycket bättre. Hon hade fortsatt smärta, men menade ändå att det kändes betydligt bättre. Hon kunde nu gå och dansa utan större svårighet.

Januari 2012 en medlem av församlingen fick vid ett tillfälle be för tre personer som alla hade huvudvärk. Alla upplevde hur huvudvärken direkt lättade.

30 januari 2011 berättade en man i vår församling om hur hans lille son hade haft svåra magsmärtor en vecka tidigare. Pojken låg och skrek mitt i natten på grund av att han hade så ont, och hade gjort så rätt länge, och hans föräldrar funderade på att åka in till sjukhuset med honom. Hans syster föreslog att de skulle be för honom. Hon ville sova och irriterades av broderns tjutande. Mannen tyckte förstås inte alls att det var en dum idé, så han lade handen på sin son och beordrade smärtan att lämna honom i Jesu Namn. Han berättade för oss att omedelbart, nästan innan han hade bett klart, tystnade pojken. Därefter lade han sig till rätta och somnade snabbt. Hans mor hade gått för att hämta mediciner, och blev förvånad när hon kom in och såg att pojken låg där och snarkade. Nästa dag var magsmärtorna totalt borta.

*


Den 31 maj 2011 var vi ute i Gottsunda centrum och delade ut fika, talade med människor och bad för dem som ville. En medlem av vår församling som har en profetisk gåva fick ett långt samtal med en man som inte trodde på Gud men var väldigt intresserad. När de hade talat en stund såg den profetiskt begåvade mannen ett mörker över den andre mannens högra öga, så han frågade om det möjligtvis var så att han såg sämre på det ögat. Mannen blev chockd och frågade hur han kunde veta det. Flera år tidigare hade han genomgått en operation och sedan dess hade hans ögra öga haft begränsad syn. Men det kunde inte någon annan se, så han förstod inte hur Mosaik-medlemmen visste det. Mannen delade också att han hade svåra ekonomiska problem, och medan han talade såg mannen med profetisk gåva en syn där mannen han talade med åkte i en BMW. När han berättade det blev mannen förundrad: hans högsta dröm var att få ha en BMW.

*

En man berättade att han och en vän i början av 90-talet bad sent en kväll i S:t Ansgars kyrka i Uppsala. Plötsligt hörde båda två ljudet av porlande vatten. Det kom från altaret, och de hade aldrig hört det innan. Förundrade gick de fram, lyssnade, knackade och undersökte. Mannen gick till en av prästerna som tjänstgjorde där och frågade om det fanns någon rörledning eller något under altaret. ”Under altaret?” utbrast han förvånat. ”Ja… rinner det vatten där på något vis…?” – ”Nej, det gör det verkligen inte.” Det fanns ingen naturlig förklaring till ljudet. Ändå porlade det, och både mannen från vår församling och hans vän tolkade det som ett tecken på en kommande väckelse som kommer forsa fram över vårt land.

*

En gång när en man från Mosaik åkte taxi, upplevde han att Gud sa till honom att taxichauffören var rätt sorgsen, för han ville egentligen vara kock istället. Så han frågade chauffören om det var så. Chauffören blev chockad och sa: ”Att vara kock har alltid varit min dröm! hur kunde du veta det?” Mannen förklarade att han är kristen och att Jesus ibland berättar saker om människor han möter. Chauffören förundrade sig över detta, och därefter bad de tillsammans.

*

Kristi Himmelsfärd 2010 hade vi en konferens vid namn ”Taking Heling to the Streets”. Vi fick lyssna på undervisning av Mark Marx från Nordirland om hur det är möjligt för oss att ta ut helande på gatan. Flera gånger under helgen fick vi praktisera det vi lärt oss och be för sjuka ute på stan. Mängder med helanden rapporterades efter det. Här är några exempel:

En tjej som hade skadat sitt knä under en fotbollsmatch upplevde att smärtan försvann gradvis när tre besökare av konferensen bad för henne. Efter att de hade bett några gånger var den helt borta.

Två deltagare av konferensen talade med en grupp tjejer. Två av dem hade problem med sina knän. Efter förbön fungerade de bra igen. Den ena tjejen hade ett ben som var kortare än det andra. När de bad för det växte det ut. Därefter ba de för en tredje tjejs korsband, och även hon blev helad. De var väldigt öppna för budskapet om Jesus.

En man som hade artros blev helt bra efter att två stycken bad för honom. En annan man hade ont på många ställen i kroppen. Några besökare av konferensen bad för honom. Han kände därefter ingen smärta, och en av förebedjarna föreslog att han skulle testa att känna på sina tår. Mannen sa: ”I så fall är det ett mirakel, för jag har aldrig kunnat böja mig så djupt att jag känt mina tår!” Därefter böjde han sig ner och kände på sina tår.

En kille från konferensen bad för en man som hade ont i ryggen. Det visade sig bero på att det ena benet var kortare än det andra, så han bad för att det skulle växa ut, vilket det gjorde. En annan kille från konferensen bad för sin kompis som hade problem med benen. Han hoppade efter förbön.

En man led av en whiplashskada. Hans flickvän sa ”Blir han frisk så är det ett under.” Efter förbön var hans kropp helt återställd. Vi fick be för flickvännen också.

En kille hade problem med handen men fick rörligheten helt återställd efter förbön.

*

I detta filmklipp berättar en man från vår församling om hur han efter att ha mottagit ett profetsikt ord om att han skulle bota autistiska barn fick be för många autistiska barn i Bangalore och se flera av dem börja tala för första gången.

*

En broder från Rumänien som besökt oss då och då berättade att massa mirakler sker i hans hemland. För ungefär fjorton år sedan väntade en rumänsk kristen broder vid namn Vervelas sitt femte barn. Han och hans hustru hade fyra döttrar sedan innan, så han sa till henne att han verkligen ville ha en pojke. När de undersökte barnet via ultraljud visade det sig dock att det var en flicka. Vervelas blev nedslagen och bad till Gud: ”Herre, gör det till en pojke på något sätt!” Men Gud svarade honom: ”Hon är min gåva till dig. Ta emot min gåva.”

När flickan föddes såg hon ut som en ängel. Hon hade blont hår, blåa ögon och klarröda läppar – något som är mycket ovanligt i Rumänien. Vervelas älskade henne oerhört och tackade Gud för henne. Gud uppenbarade för honom i en syn att hennes namn skulle betyda ”löfte”.

När hon var tolv år gammal, i början av 2009, blev hon allvarligt sjuk. Hon togs in på sjukhus och när hon varit där ett tag gav läkarna det ofattbara beskedet att hon skulle dö om bara några dagar. Vervelas vägrade acceptera det. ”Hon är Guds löfte till mig och hon kommer dö när hon blir gammal eller när Gud vill ha henne!” Han och hans fru bad konstant i tre dagar. De varken åt eller drack, de bara bad. Gud talade till Vervelas och sa ”Jaså, nu vill du ha henne? Hon var min gåva till dig, och nu tar jag tillbaka min gåva. Du accepterade inte min gåva utan ville ha en son istället.” Vervelas ropade ut i desperation: ”Jag vill inte ha en son! Jag vill att min dotter ska leva!” Gud svarade: ”Det blir som du vill. Hon kommer leva.” Gud hade prövat hans tro och lärt honom att älska sina medmänniskor och ta emot Guds gåvor med glädje.

Efter det ringde en av läkarna och berättade att flickan hade dött. ”Det är omöjligt!” skrek Vervelas i telefonluren. Han och hans hustru åkte till sjukhuset. När de kom fram lade de sina händer på den döda kroppen och bad att hon skulle väckas till liv igen. Läkarna var övertygade om att Vervelas var galen och sa åt honom ”Lägg av med det där! Vi ska ta henne till krematoriet!” Men de fortsatte att be, förvissade om att Gud skulle väcka henne till liv. Och plötsligt öppnade hon ögonen. Hon var livs levande igen. En av läkarna föll omedelbart ned på knä och ropade: ”Vilken gud är det du har?! Jag vill lära känna den guden!” Läkarna blev kristna och Vervelas åker runt i Eupropa och vittnar om detta fantastiska mirakel. [Det är möjligt att det är denne Vervelas som predikar här].

*

2 januari 2011 hade våra missionärer i Ukraina, Sofia och Joel, kommit till Sverige över jul, och de berättade om vad de upplevt i församlingen de arbetat med där (Odessa Vineyard, Odessa). Även om de hade haft olika sorters problem var det ett område där Gud hade välsignat dem otroligt mycket: helande. Varje lördag står församlingen ute på stan och ber för folk. ”Jag skojar inte när jag säger att 99-99,5 % – ja, hundra – av dem som vi ber för blir helade”, sa Joel.

De gav oss några exempel, och pga. tidsbrist kunde de inte dela allt de hade att vittna om just denna kväll, men detta är en del av vad de sa:

En gång frågade teamet från Odessa Vineyard om de kunde be för två tjejer och en kille som passerade förbi. Det visade sig att båda tjejerna hade skolios. När teamet bad ropade tjejerna: ”Seriöst, vad är det som händer?!” Deras ryggrader blev fullständigt raka där och då. De bad också för killen, som berättade att han hade hjärtproblem. Joel träffade den här killen några månader efteråt, och han berättade att sedan de bett för hans hjärta hade han inte haft några problem med det överhuvudtaget.

En annan gång gick en kvinna i sextioårsåldern (som dock såg äldre ut än så, pga. fattigdom och sjukdom) förbi. Hon vandrade med en käpp och hade mycket ont. Teamet frågade om de kunde be för henne. All smärta försvann omedelbart, och hon slängde glatt iväg sin käpp.

Teamet har också fått be för en ung tjej som hade drogproblem. Hon berättade för dem flera månader senare att sedan den dagen hade hon inte problem med droger längre.

Bara några veckor innan Joel och Sofia berättade detta hade teamet frågat en man som hade problem med sina knän om de fick be för honom. Han sa: ”Nej, jag tror inte att Gud kan hela!” De insisterade ändå. ”Men jag tror ju inte!” – ”Snälla, låt oss försöka, det gör ingen skada.” Övertygad om att dessa kristna bara slösade sin tid gick han till slut med på att få förbön. Han ville troligtvis se deras miner när de upptäckte att ingenting hände. Istället blev han själv chockad när han kände att hans knän blev helade omedelbart. Innan gick han hukad, nu hade han inga problem med att gå alls.

En annan som till en början inte ville ha förbön var en kvinna som hade vägarna förbi och tillfrågades av teamet. När hon sa nej sa en kille i teamet som blivit kristen ganska nyligen: ”Men kom, det funkar ju verkligen!” och drog henne till sig. Hon gick då med på det och det visade sig att hon hade konstant smärta i hela kroppen som var så stark att hon inte kunde lyfta armarna ovanför huvudet. Efter bön i Jesu mäktiga Namn blev hon fullständigt helad.

Sofia och Joel leder en danskurs i Odessa, där de lär känna många människor från staden. En gång skadade sig en av männen som gick på kursen när de dansade. De bad för honom, och han kände en hetta som kom från ingenstans på området där han hade skadat sig, och smärtan försvann direkt. En annan gång bad de för en tjej som hade problem med sin rygg. Hon kände också hetta, och ryggen blev fullständigt helad.